back

Вручено обласну премію імені Михайла Коцюбинського

17-09-2010 | 18:17

17 вересня в літературно-меморіальному музеї-заповіднику ім. М.Коцюбинського відбулося урочисте вручення премії ім. М.Коцюбинського діячам культури Чернігівщини та України у номінаціях «Поезія», «Проза», «Народознавство», «Театральне та музичне мистецтво».

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, який привітав цьогорічних лауреатів та вручив почесні нагороди – дипломи і медалі митцям, які доклали багато творчих зусиль для популяризації української культури. Зокрема, у своєму вітальному слові він зазначив, що за традицією кожне нагородження стає справжнім святом української духовності та культури, викликає неабияку зацікавленість у літературно-мистецьких колах всієї України. Це вже дев’ятнадцяте покоління літераторів, художників, народних митців, краєзнавців, удостоєних цієї високої нагороди.

Серед нагороджених – Михайло Шевченко («Поезія»); Олексій Брик («Проза»); Лілія Черненко (Бондаревич) («Проза»); Євген та Оксана Нахлік («Народознавство»); Чернігівський народний хор обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, художній керівник – Володимир Коцур («Театральне та музичне мистецтво»).

Віктор Тканко також вручив відзнаки обласної державної адміністрації лауреатам обласної премії ім. М.Коцюбинського минулих років.

В урочистому заході також взяли участь Тимчасовий повірений у справах Республіки Білорусь в Україні А.Коноплянніков та секретар Посольства Республіки Білорусь в Україні О.Ястребов. Білоруські гості відзначили нагородами чернігівських письменників Лілію Черненко (Бондаревич) та Сергія і Тетяну Дзюбу за розвиток та зміцнення українсько-білоруських культурних зв’язків.

Прес-служба облдержадміністрації