back

Реалії сьогодення ставлять серйозні вимоги до діяльності місцевих органів виконавчої влади

22-08-2014 | 11:22

Про це заявив голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко на розширеному засіданні Колегії облдержадміністрації.

Серед основних задач – жорстка виконавська дисципліна, безумовне виконання завдань керівництва держави, забезпечення належного реагування на звернення громадян та налагодження контакту з громадськістю.

Злагоджена діяльність усіх гілок влади повинна постійно спрямовуватись на дієву реалізацію актів і доручень Президента України та Уряду щодо соціально-економічного розвитку регіону, його політичної стабільності, боротьби з корупцією, соціального захисту населення, у першу чергу найвразливіших категорій, - звернувся до присутніх очільник області.

Особливу увагу необхідно приділити проблемам сімей військовослужбовців, які загинули у ході проведення АТО: усі керівники обласного та районного рівнів мають забезпечити всебічний постійний соціальний супровід цих родин.

Також важливим питанням є надання допомоги сім’ям мобілізованих, переселенцям з Криму та Сходу України.

Володимир Івашко вкотре закликав: органи виконавчої влади та місцевого самоврядування мають бути максимально доступними для громадян, щоб у людей щоденно була можливість безпосереднього спілкування з владою. І головне, щоб вони постійно відчували її допомогу, підтримку та небайдужість.

Оперативність та якість реагування на звернення громадян – основна оцінка роботи влади людьми, до яких вона часто або не дослухається, або погано їх чує. Я вимагаю припинити затягування з розглядом скарг і заяв. Всебічно вивчити порушені питання, а відповіді заявникам надавати легкою для сприйняття мовою, без зайвого бюрократизму та у найкоротші терміни, - наголосив очільник області.


Прес-служба облдержадміністрації