back

Президент України провів селекторну нараду з керівниками областей

29-10-2010 | 15:56

29 жовтня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у селекторній нараді щодо забезпечення чесних та демократичних виборівдо місцевих органів влади 31 жовтня, яку провів Президент України Віктор Янукович.

«Ми зобов’язані провести ці вибори згідно з чинним українським законодавством, створити всі умови для вільного голосування людей», – сказав Віктор Янукович, відкриваючи нараду.

За словами Президента, Україна, безумовно, «повинна виглядати як держава, яка створює умови для виборців і здатна демонструвати демократичні цінності». Тому майбутні вибори, вважає Віктор Янукович, будуть оцінкою стану і влади, і суспільства.

«Для нас дуже важливим є питання – я сказав би так – не стільки результату волевиявлення, скільки створення умов для людей, які прийдуть 31 жовтня на виборчі дільниці», – сказав Президент, підкресливши, що ці вибори стануть тестом на зрілість влади.

Окрему увагу Глава держави приділив питанню роботи у день виборів правоохоронних органів, які мають зосередитися на захисті процесу голосування та підтриманні громадського порядку, а також роботі судів. «Я вірю, що наші правоохоронні органи зроблять все, щоб вибори відбулися згідно з чинним законодавством... Я хотів би, щоб наші правоохоронні органи були на висоті», – підкреслив Президент.

Віктор Янукович особливо відзначив, що дуже важливим є відрізнити порушення на виборах від спланованих провокацій. «Якщо такі випадки будуть – я впевнений, вони будуть поодинокі. Але для нас дуже важливо, щоб суди приймали неупереджені рішення. А для цього потрібно, щоб ми в цей день мали можливість задокументувати будь-які порушення чи можливі провокації», – додав Президент.

Звертаючись до правоохоронців, Глава держави сказав: «Я вірю, що ви виконаєте свій конституційний обов’язок і згідно з чинним законодавством будете в цей день працювати та забезпечите проведення чесних, вільних, демократичних виборів».

Особливу увагу керівників регіонів Президент звернув на важливість сприяння діяльності на виборах іноземних і внутрішніх спостерігачів. «Ми зобов’язані створити всі умови... щоб вони мали доступ до виборчих дільниць і можливість спостерігати, як проходять вибори», – сказав Глава держави.

Окремо Віктор Янукович наголосив на неприпустимості застосування адміністративного ресурсу. «Застосування будь-якого адмінресурсу з боку влади нам треба унеможливити. Я вас застерігаю від таких кроків», – наголосив Президент.

«Я дуже прошу: зробіть все необхідне, щоб люди під час виборів відчули порядність, доброзичливість влади. Я знаю, що ми з вами здатні це зробити», – сказав Глава держави, звертаючись до керівництва областей.

Президент також висловив сподівання, що майбутні вибори послугують об’єднанню українського суспільства. «Безумовно, я дуже хотів би, щоб вибори об’єднали суспільство і вгамували політичні пристрасті, які були під час виборчої кампанії», – сказав Глава держави.

Віктор Янукович підкреслив: «Вибори є, були і будуть. Але вони закінчуються, а життя продовжується». Відтак одразу після виборів головним завданням Глава держави назвав об’єднання зусиль для боротьби з економічною кризою. «Нам усім разом треба буде думати, як побороти кризу, як ефективно використовувати бюджетні кошти, як створювати робочі місця, як нормально пройти цю зиму, щоб у людей було тепло, щоб нормально працювали всі організації, які забезпечують життєдіяльність наших міст і селищ», – сказав Президент.

Глава держави особливо підкреслив, що влада повинна робити все, щоб люди в Україні – яких би політичних поглядів вони не були – відчували покращення свого життя.

«Вірю і сподіваюся, що вже у понеділок, першого листопада, ми зможемо підбити головний підсумок – що ми зробили все..., аби вибори пройшли і були чесними, прозорими та демократичними», – резюмував Президент. Під час прямого включення голова облдержадміністрації Володимир Хоменко запевнив Главу держави, що в області створені відповідні умови для проведення виборів 31 жовтня.

«Обласною державною адміністрацією проведені всі належні заходи на виконання завдань, які віднесені виборчим законодавством та відповідними дорученнями Президента України до органів виконавчої влади. Ми робимо все для того, аби вибори на Чернігівщині пройшли чесно, прозоро з дотриманням всіх необхідних вимог», - зазначив голова облдержадміністрації.



За інформацією офіційного веб-сайту Президента України
та прес-служби облдержадміністрації