back

У Чернігові відкрили Центр гемодіалізу „Фрезеніус”

15-10-2010 | 14:22

15 жовтня в Чернігові відкрився новий медичний заклад, який відповідає європейським стандартам. Чернігів став другим містом України, де відтепер функціонуватиме Центр гемодіалізу провідної світової компанії „Фрезеніус Медикал Кер”. У 2009 році компанія відкрила подібний Центр у Черкасах.

Центр розмістився на території міської лікарні № 3 у будівлі, зведеній ДП “УкрСіверБуд” ЗАТ “ДСК” за 5 місяців. Тут зможуть проходити лікування понад 250 пацієнтів з хронічною хворобою нирок V стадії. Планова кількість діалізних місць – 45.

Технічне забезпечення Центру відповідає найвищій якості, а персонал пройшов спеціальне навчання. Звернувшись до Центру, хворі зможуть пройти весь комплекс процедур з обстеження, підготовки до отримання гемодіалізу та, власне, саму процедуру гемодіалізу з подальшим супроводженням. Крім того, вони зможуть отримувати таке ж лікування в будь-якому місці світу, де є аналогічні центри, що суттєво змінить якість життя пацієнтів.

Лікуватимуться хворі безкоштовно, компенсація лікування відбуватиметься за рахунок обласного бюджету.

Відмічалося, що Чернігівський Центр обладнаний навіть краще, ніж у Черкасах – тут встановили новітні, вперше поставлені в Україну гемодіалізні апарати Фрезеніус 5008. У 2008 році їх визнали найкращим інноваційним продуктом усієї німецької промисловості.

В урочистому відкритті установи взяли участь поважні гості: Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні д-р Ганс-Юрґен Гаймзьот, виконавчий віце-президент компанії «Фрезеніус Медикал Кер» Домінік Венер, головний нефролог Міністерства охорони здоров’я України Микола Колесник, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Значною подією для Чернігівщини назвав заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко відкриття Центру гемодіалізу такого рівня, оскільки в регіоні існує велика потреба в лікуванні хворих на хронічні захворювання нирок.

„Відкриття Центру діалізу в Чернігові – це одна з тих позитивних змін, які відбуваються в області, і в державі в цілому, за ініціативою Президента України Віктора Януковича”, - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Він наголосив, що це перший міжнародний інвестиційний проект в охороні здоров’я регіону вартістю понад 33 млн. грн., який є яскравим прикладом ефективної взаємодії бізнесу і влади. Також у своєму виступі Віктор Тканко висловив сподівання, що ця співпраця буде успішною, тривалою, дозволить зберегти і подовжити життя сотням жителів Чернігівської області.

Пан Посол подякував голові обласної державної адміністрації та Чернігівському міському голові за підтримку проекту. Та висловив сподівання, що вдала реалізація проекту стане прикладом для інших регіонів, адже Німеччина гарний партнер для України в сфері охорони здоров’я.

Домінік Венер відмітив сприятливий інвестиційний клімат Чернігівщини і міста Чернігова зокрема, та подякував за можливість реалізувати концепцію своєї компанії. Він також запевнив, що компанія «Фрезеніус Медикал Кер» готова продовжувати співпрацю.

Нові господарі будівлі отримали символічний ключ від генерального директора компанії-забудовника Віктора Вереші, після чого поважні гості перерізали червону стрічку, яка ознаменувала відкриття установи.

Гості та журналісти мали змогу оглянути просторі кімнати з новим обладнанням, побачити серце Центру – систему підготовки води.

На завершення заходу відбулася прес-конференція для представників ЗМІ.

















Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації


Довідково:

«Фрезеніус Медикал Кер» є світовим лідером у виробництві продукції для діалізу та організації діалізного лікування та інших видів інноваційної екстракорпоральної терапії. У 2005 році зареєстрована компанія «Фрезеніус Медикал Кер Україна», що є 100% дочірнім підприємством компанії Fresenius Medical Care Deutschland GmbH.

Материнська компанія має 2 599 діалізних клінік в 50 країнах світу. У 2009 році обсяг наданих компанією послуг становив 11,25 млрд. USD.

В Україні протягом останніх 15 років «Фрезеніус Медикал Кер» постачала обладнання у 31 діалізний центр - 285 машин («штучних нирок»), 51 систему водоочистки та витратні матеріали на понад мільйон діалізних процедур.

Частка «Фрезеніус Медикал Кер» в Україні у сфері гемодіалізу становить від 30% до 70% в залежності від виду продукції.