back

Розширене засідання штабу зі сприяння виборчим комісіям

15-10-2010 | 17:54

15 жовтня в приміщенні обласної державної адміністрації відбулося розширене засідання обласного штабу зі сприяння виборчим комісіям у вирішенні покладених на них Законом повноважень. Засідання провів заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Музика.

Як зазначив Юрій Музика «Виборча кампанія пройшла більшу частину свого шляху. З моменту її початку, а саме з 11 вересня, відповідно із чинним виборчим законодавством в області проведено ряд підготовчих заходів. А саме: сформовано 594 територіальні виборчі комісії, виборчі округи та виборчі дільниці, зареєстровано кандидатів у депутати всіх рівнів рад та кандидатів на посаду міського, селищного, сільського голови. Але залишилося виконати ще ряд важливих заходів, що передують дню голосування». Саме їх і розглянули в ході засідання.

Зокрема, Сергій Зозуля – начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців ознайомив присутніх із станом матеріально-технічного забезпечення виборчих комісій всіх рівнів.

Про основні організаційні заходи щодо забезпечення охорони приміщень виборчих комісій, охорону бюлетенів та виборчої документації проінформував Олег Фролов - заступник начальника управління громадської безпеки УМВС України в області. Він зазначив, що підготовчі роботи ведуться успішно.

Щодо стану фінансування виборчих комісій, то за словами Любові Жукової, начальника управління фінансів невиробничої сфери головного фінансового управління ОДА, – «Скарг від виборчих комісій стосовно фінансового забезпечення не надходило». Анатолій Літош лише додав, що якщо якісь проблеми і виникають, то вони носять суто бюрократичний характер.

Підводячи підсумок наради Юрій Музика звернув увагу на те, що з 17 по 21 жовтня працівниками Секретаріату Кабінету Міністрів України в Чернігівській області буде вивчатися питання підготовки до проведення місцевих виборів, віднесених Законом про місцеві вибори до компетенції органів виконавчої влади. Наголосив на необхідності проведення предметного вивчення закріпленими за районами та містами області рівня підготовки до виборів безпосередньо на місцях і відзвітувати про проведену роботу.









Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації