back

Голова облдержадміністрації вимагає посилити контроль за виплатою пенсій переселенцям

20-08-2014 | 12:26

Зростає кількість наших співвітчизників, які приїжджають на Чернігівщину з тимчасово окупованих територій Криму та східних областей та звертаються до управлінь Пенсійного фонду із проханням допомогти їм в отриманні пенсії.

Про запит пенсійних справ з АР Крим та м. Севастополя звернулося 52 особи, з Донецької та Луганської областей переїхало 780 пенсіонерів. Цим людям надається всебічна допомога в отриманні необхідних документів для виплати пенсій, заяви приймаються без необхідності підтвердження фактичного місця проживання. Виплату пенсій проводять негайно у будь-якій формі: за додатковими відомостями на відділення поштового зв’язку, за додатковими списками на банківські установи чи разовими дорученнями.

Проте час від часу виникають певні складнощі з оформленням необхідних документів через затримку надходження електронних пенсійних справ.

Як заявляє голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, у якого пенсійне забезпечення вимушених переселенців знаходиться під особистим контролем, ці питання слід вирішувати оперативніше, не чекаючи скарг людей.

Треба максимально прискорити терміни оформлення документів на отримання пенсій вимушеним переселенцям. На їх долю випало чимало випробувань, тому ми маємо якомога людяніше поставитися до якнайшвидшого вирішення подібних проблем та не розглядати їх через призму зайвої бюрократії та формальностей, - наголошує очільник області.


Прес-служба облдержадміністрації