back

Віктор Тканко провів засідання комісії з питань гуманітарної допомоги

23-12-2010 | 17:55

23 грудня 2010 року відбулося засідання комісії з питань гуманітарної допомоги при облдержадміністрації. На початку засідання було зазначено, що протягом 2010 року до комісії з питань гуманітарної допомоги при облдержадміністрації було 25 звернень від 10 обласних організацій отримувачів гуманітарної допомоги, щодо підтримки – визнання гуманітарною допомогою вантажу, який вони отримали. Всі відповідні звернення були підтримані обласною комісією та направлені до комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України.

За словами голови комісії заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка: «В облдержадміністрації створений належним чином та регулярно оновлюється Єдиний реєстр отримувачів гуманітарної допомоги, згідно якого на сьогодні в області можуть отримувати відповідну допомогу 76 організацій. В 2010 році до реєстру внесено 2 нові організації: «Чернігівська міська лікарня №3» та козацька православна громада храму Святої Великомучениці Катерини м. Чернігова УПЦ КП».

Комісією з гуманітарних питань та органами державної податкової служби здійснюється контроль щодо використання гуманітарної допомоги за цільовим призначенням. Випадків нецільового використання гуманітарної допомоги в області не зафіксовано. Також Віктор Тканко звернув увагу присутніх що у наступному 2011 році буде забезпечено щомісячне висвітлення інформації стосовно використання та розподілу гуманітарної допомоги в області, відповідно до ст.5 Закону України «Про гуманітарну допомогу».







Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації