back

Готуємося до опалювального сезону

16-09-2010 | 09:46

15 вересня 2010 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Станіслава Прокопенка проведено розширене засідання обласного оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період. У розширеному засіданні оперативного штабу взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, профільні заступники голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів міст Ніжина, Прилук, Чернігова, керівники найбільших підприємств житлово-комунального господарства області.

Під час проведення засідання розглянуто питання підготовки господарського комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2010/2011 років, забезпечення повних розрахунків за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги.

Станіслав Прокопенко наголосив, що рівень готовності обладнання, яке задіяне в осінньо-зимовий період в середньому становить 95,0%. Технічна готовність підприємств паливно-енергетичного комплексу практично забезпечена. У переважній більшості населених пунктів роботи завершені відповідно до затвердженого плану.

Підбиваючи підсумки розгляду питань наради він ще раз звернув увагу на те, що до початку опалювального періоду залишився один місяць. Кожне управління облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми повинні уважно розібратися з ситуацією на підлеглих підприємствах, закладах, установах та вжити конкретні заходи щодо належної підготовки та сталого проходження опалювального сезону. Перш за все потребують вирішення наступні питання:

- забезпечення до початку нового опалювального сезону стовідсоткових розрахунків підприємств за використані енергоносії;

- досягнення стовідсоткової оплати споживачів за надані житлово-комунальні послуги;

- завершення виконання заходів з підготовки галузі в термін до 1 жовтня поточного року;

- створення необхідного запасу твердого палива на об’єктах соціальної та бюджетної сфер.