back

Чернігівський військовий госпіталь надав допомогу понад 60-ти пораненим бійцям із зони АТО

18-08-2014 | 16:54

Про особливості реабілітації та надання медичної допомоги в Чернігівському військовому госпіталі бійцям, пораненим у зоні АТО, говорили 18 серпня під час брифінгу в облдержадміністрації.

Як зазначалось, у Чернігівському базовому військовому госпіталі проходять курс лікування поранені військовослужбовці ЗСУ, які були переведені та доставлені сюди із лікувальних закладів зони АТО.

Керівник госпіталю, полковник медичної служби Олександр Слєсаренко повідомив, що поранені військовослужбовці повністю забезпечені усіма необхідними ліками, речами та харчуванням.

За останній час лікування в госпіталі пройшли більше 60-ти військовослужбовців з вогнепальними та осколочними пораненнями. Зараз на лікуванні знаходиться 19-ро поранених бійців, з яких 5 найбільш важких хворих розміщено в палатах-люксах, одна особа перебуває в реанімації. Загалом госпіталь у Чернігові розрахований на 100 ліжок. Але за необхідності може розгорнутися до 330 місць.

У лікуванні тяжко поранених велику допомогу надають волонтерські організації Чернігова. Так, волонтер Ірина Тимофєєва повідомила, що вона та її колеги займаються комплектацією аптечок та закупкою препаратів, для чого вже було зібрано понад 12 тисяч гривень. Також надається психологічна та юридична допомога бійцям та їх сім’ям.

Начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Вадим Мисник зазначив, що госпіталь працює в умовах бойової готовності, а його фахівці та техніка задіяні в ротації в зону АТО.

- Сам режим роботи шпиталю передбачає певні обмеження стосовно лікування і відвідування хворих та поранених родичами. Керівництво шпиталю також розуміє, які психологічні травми отримують бійці. Всі ми намагаємося зробити все, щоб відвідування бійців родичами і волонтерами приносило максимальну для них користь, – повідомив Вадим Мисник.

Представники ЗМІ також отримали змістовні відповіді на питання стосовно особливостей лікування у госпіталі, забезпечення необхідними медичними препаратами, режиму роботи та розпорядку дня.

Окремо було прокоментовано тему щодо скарги одного з бійців, який проходив лікування у госпіталі та заявляв про незадовільні умови лікування та незручний для поранених розпорядок дня. За словами Олександра Слєсаренка, персонал госпіталю робить все, щоб поранені бійці отримали кваліфіковану допомогу, відновили здоров’я та повернулись до своїх родин.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА