back

РЕЗОЛЮЦІЯ засідання за «круглим столом» на тему: Як проблема безпритульних тварин вирішується у м. Чернігові?»

15-08-2014 | 17:39

м. Чернігів

13 серпня 2014 року

Розглянувши та обговоривши Звіт про проведення моніторингу виконання Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2011—2015 роки, учасники «круглого столу» вважають, що аналіз сучасного стану свідчить, ситуація, яка склалася в місті Чернігові з виконанням Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2011—2015 роки та Правил утримання собак та котів у м. Чернігові є незадовільною і потребує здійснення постійного контролю з боку громадськості.

З метою вирішення проблеми безпритульних тварин у м. Чернігові гуманними методами, врегулювання відносин у сфері поводження з домашніми тваринами, покращення санітарного, екологічного та епізоотичного стану території м. Чернігова вважаємо за потрібне:

1. Прийняти за основу Звіт про проведення моніторингу виконання Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Чернігові на 2011—2015 роки.

2. Звернутись від Громадської ради при Чернігівській ОДА до міського голови Соколова О. В. з пропозицією якнайшвидше впровадити реєстрацію домашніх тварин відповідно до Правил утримання собак та котів у м. Чернігові та максимально сприяти реалізації заходів Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Чернігові на 2011—2015 роки;

3. Звернутися до депутатів Чернігівської міської ради з клопотанням:

• внести до порядку денного чергової сесії Чернігівської міської ради питання про звіт міського голови Соколова О. В. щодо виконання Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2011—2015 роки та впровадження реєстрації домашніх тварин відповідно до Правил утримання собак та котів у м. Чернігів;

• створити відповідну тимчасову контрольну комісію щодо вивчення бездіяльності виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

4. Звернутись від Громадської ради при Чернігівській ОДА до міністра екології та природних ресурсів Мохника А. В. з пропозицією ініціювати внесення змін до законодавства України щодо впровадження обов`язкової реєстрації домашніх тварин органами ветеринарної медицини та ліцензування діяльності з розпліднення племінних собак і котів.


ЗВІТ
про проведення моніторингу виконання
Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин
гуманними методами у місті Чернігові на 2011—2015 роки.


Президія Громадської ради
при облдержадміністрації