back

Ми допоможемо всім, хто прагне миру – Президент на зустрічі із звільненими з полону

15-08-2014 | 17:13

Президент України Петро Порошенко зустрівся з військовослужбовцями, яких було звільнено з полону в Донецькій області. «25 українців нам вдалося визволити з полону. Вдалося повернути додому живими. Я дуже цьому радий. В цьому були задіяні дуже багато людей, багато країн, дуже добре, що у нас є перший результат», - заявив Петро Порошенко.

Президент запевнив, що буде робити все, щоб зберегти життя українських солдатів і мирних громадян. «Попри втрати і горе, ми сильні і горді, коли маємо військових, для яких честь, гідність, Україна – не просто слова, а життя», - наголосив Президент.

Глава держави нагадав, що в полоні терористів все ще знаходиться понад 100 людей. «Ми в жодному разі не припинимо боротьбу за звільнення наших громадян, бо кожен з них є українцем і кожен з них має бути вільним», - підкреслив Президент. «Українці прагнуть миру. Ми допоможемо всім, хто прагне миру», - наголосив Петро Порошенко.

«Ми обов’язково переможемо. Бо ми – українці, ми - разом, і правда – з нами! Ми нікому не хочемо зла, але ми сильні і навчилися воювати. Ми навчилися боронити свою державу. Ми її дуже любимо і нікому нашу Україну не віддамо», - заявив Петро Порошенко.

Військові подякували Президенту та всім людям, які брали участь в їхньому звільненні з полону. Звільнений з полону Олександр Чернишов, який 17 днів провів у полоні, сказав: «Ми більш за все вдячні державі за те, що про нас пам'ятали, про нас не забули, допомогли, адже надій вже не було».


Прес-служба Президента України