back

Відбулося засідання обласної соціально-економічної ради

15-09-2010 | 09:22

Відповідно до плану роботи 14 вересня 2010 року соціальними партнерами проведено третє в поточному році засідання обласної соціально-економічної ради, на якому розглянуто питання про реалізацію положень Генеральної угоди та виконання сторонами партнерства зобов’язань Регіональної угоди між обласною адміністрацією, Федерацією профспілкових організацій області та обласним об’єднанням організацій роботодавців у першому півріччі 2010 року. В роботі ради взяв участь заступник голови облдержадміністрації Тканко Віктор Миколайович.

Оскільки регіональна угода, як чинний акт соціального партнерства, регулює соціально-економічні відносини та забезпечує права і гарантії працівників та власників, протягом звітного періоду сторонами соціального діалогу приділялась значна увага виконанню її положень. Головним пріоритетом спільної організаційної роботи соціальних партнерів були завдання та заходи стабілізації ситуації в усіх сферах життєдіяльності регіону в рамках взятих зобов’язань. Завдяки поглибленому співробітництву, зокрема, збільшилися обсяги працевлаштування безробітних, реалізовувалися заходи щодо недопущення зниження реальних доходів населення, спрямовувалася робота, направлена на підвищення ефективності колдоговірного регулювання відносин.

На засіданні обласної соціально-економічної ради проаналізовано стан виконання зобов’язань в сфері оплати праці, залучення інвестицій та інших питань економічного характеру, що безпосередньо впливають на збільшення доходів. Здійснена оцінка повноти виконання пунктів угод та прийнято рішення мобілізувати зусилля соціальних партнерів та спільно забезпечити повне виконання тих зобов’язань, що у першому півріччі ц.р. сторонами були реалізовані частково.

Не обійшли стороною також питання соціального характеру, такі як збереження культурно-спортивних закладів, недопущення необґрунтованого скорочення навчальних та медичних.

Заслухано інформацію щодо питань, які були порушені профспілками на робочих зустрічах та нарадах з профільними міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади. Сторони соціально-економічної ради вирішили активізувати роботу у напрямку визначення регіональних проблемних питань, шляхів їх спільного вирішення.

Головне управління праці та
соціального захисту населення
облдержадміністрації