back

В Чернігові міліція прикрила підпільний цех, де фальсифікували бензин

15-08-2014 | 14:46

Співробітники сектору державної служби по боротьбі з економічними злочинами Чернігівського міськвідділу виявили підпільний цех з виготовлення пального.

— Нещодавно правоохоронці отримали інформацію, що в одному з гаражів невідомі без належних документів продають пальне, яке не відповідає якості встановлених стандартів, — каже начальник Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута.

У ході подальшої перевірки було встановлено, що цим займався 19-річний хлопець, який не мав постійного заробітку. Він вирішив відкрити підпільний цех з виготовлення автомобільного пального. Отримував свій «товар», змішуючи газовий конденсат з пальним та присадками. Усе це здійснювалося у гаражі на околиці міста. За місяць молодик продав більше тонни саморобного пального, вторгувавши понад 12 тисяч гривень.

Під час огляду, окрім спеціального обладнання було знайдено ще чимало підробного пального.

Вилучене направлено на дослідження. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. За свої дії хлопець може бути покараним штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин. За такий злочин можливе призначення виправних робіт чи обмеження волі на строк до двох років.

Також в діях горе-комерсанта вбачаються ознаки ще одного кримінального правопорушення, а саме— незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Ведеться досудове розслідування.


За інформацією
СЗГ УМВС України
в Чернігівській області