back

На Ічнянщині обговорювали розвиток тваринництва

15-08-2014 | 14:39

Про розвиток галузі тваринництва в області та Ічнянському районі зокрема говорили вчора, 14 серпня, на виїздній нараді, за участю заступника голови облдержадміністрації Костянтина Лубенцова. До обговорення були запрошені голови районних державних адміністрацій, представники структурних підрозділів ОДА, керівники сільськогосподарських підприємств та заступник директора з маркетингу та інноваційної діяльності Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН Анатолій Москаленко.

На порядку денному — розвиток агропромислового комплексу Ічнянського району та перспективи розвитку галузі тваринництва області. Зокрема, основні аспекти підготовки корів до їх промислового утримання і використання мікробних препаратів у тваринництві.

— В останні роки господарства області все більше уваги приділяють вдосконаленню молочної галузі. Помітно зріс технологічний рівень виробництва молока. Ферми активно встановлюють програмне забезпечення для управління поголів’ям великої рогатої худоби, — зазначив заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов.

У рамках виїздної наради було оглянуто реконструйоване тваринницьке приміщення сільськогосподарського підприємства «Жадьківське» (м. Ічня). У ньому застосовується прив’язне утриманням корів, системою доїння DelPro, та прогресивна технологія годівлі. Також проаналізовано стан тваринницьких приміщень із безприв’язним утриманням корів, доїльного залу типу «Ялинка» і «Карусель» у ПрАТ «Кремінь» (смт. Парафіївка) та ПСП «Фортуна» (село Южне). До того ж, на останньому приватному сільськогосподарському підприємстві використовується котел на твердому паливі. Це надзвичайно важливо в умовах жорсткої економії газу.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА