back

Президент виступає за громадське обговорення в Україні земельної реформи

10-02-2011 | 16:12

Президент України Віктор Янукович виступає за громадське обговорення земельної реформи в нашій державі. На цьому Глава держави наголосив сьогодні під час відвідування приватно-орендного підприємства «Зоря» (Херсонська обл., Білозірський р-н).

«Головна мета земельної реформи – щоб земля отримала перспективного господаря», – наголосив Президент.

Спілкуючись із працівниками підприємства, Віктор Янукович підкреслив, що проведення земельної реформи сьогодні є одним із найважливіших питань у політиці держави.

Президент наголосив, що маючи одні з найкращих у світі землі та природно-кліматичні умови, ми повинні вивести аграрно-промисловий комплекс на якісно новий рівень розвитку, зробити його конкурентоспроможним й ефективним.

Глава держави відзначив, що спроби провести земельну реформу ведуться давно. Однак вони були непослідовними і несистемними, і тому конкретних відчутних результатів, в першу чергу для селянина, не принесли. «Тіньові схеми як працювали, так і працюють далі. Що люди отримали? Нічого», – сказав Віктор Янукович.

«Треба, щоб на землі був ефективний господар, були правила користування землею, і власники їх виконували», – переконаний Президент.

Віктор Янукович також повідомив селянам, що вже цього року в нашій державі буде створено земельний банк, який у першу чергу надаватиме кредити для села.

Глава держави підкреслив: нині ситуація у світі з продовольством стає все гіршою. Виходячи з глобальних загроз продовольчої кризи та необхідності забезпечення економічної безпеки розвитку України, ми повинні проводити прагматичну аграрну політику.

«Майбутнє України – це земля», – наголосив Віктор Янукович.