back

Як вирішуються проблеми безпритульних тварин?

14-08-2014 | 16:57

Триває місячник гуманного відношення до безпритульних тварин. 13 серпня за ініціативи Громадської ради при облдержадміністрації відбулося засідання за «круглим столом» на тему: «16 серпня — Міжнародний день безпритульних тварин. Як проблеми безпритульних тварин вирішується у м. Чернігові?».

Зустріч відбулася за участі представників Чернігівської міської ради, міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, експертів та представників громадськості.

Під час засідання були розглянуті результати моніторингу виконання міської Програми охорони тваринного світу. Також обговорені питання щодо інформаційно-просвітницьких заходів, що були ініційовані Громадською радою.

― Виховання підростаючого покоління на основі принципів гуманності, відповідальності і любові є важливим. Зараз ми напрацьовуємо і плануємо подати до управління освіти міськради пропозиції щодо вдосконалення морально-екологічного аспекту виховання дітей, ― зазначила голова комітету з питань екології та природних ресурсів Громадської ради Валентина Седячко.

Були підведені підсумки стосовно ситуації в Чернігові щодо виконання программ, які стосуються безпритульних та домашніх тварин. Наголошено на необхідності проведення реєстру власницьких тварин, адже 70% безпритульних тварин України складають саме ті, що колись мали господарів.

У результаті обговорення було прийнято за основу Звіт про проведення моніторингу виконання Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2011—2015 роки.

Також вирішено підготувати звернення до Чернігівського міського голови з вимогою надати пояснення, чому не виконувались окремі пункти вищезазначеної Програми та які перспективи їх подальшого втілення.

Відеоматеріали засідання за «круглим столом» за посиланнями:


https://www.youtube.com/watch?v=z5dI_rnqq4g


https://www.youtube.com/watch?v=yPnm16C3aTU




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА