back

З новими силами — у новий навчальний рік

14-08-2014 | 14:58

Близько 64-х мільйонів гривень заплановано витратити в області на оздоровлення та відпочинок школярів цього літа. З обласного бюджету виділено понад 20 мільйонів гривень, 10 — з місцевого. У загальну суму також входять кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (18,5 мільйонів гривень) та спонсорська допомога (близько 14-ти мільйонів). Станом на 10 серпня витрачено 76% коштів.

В області ведеться активна робота по збереженню мережі дитячих закладів оздоровлення. Не допускається їх перепрофілювання чи використання не за призначенням. Цього літа діють усі 26 закладів оздоровлення, з них три — санаторного типу. Також працювали 507 таборів з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку і 1 наметове містечко. У цих закладах вже побували майже 60 тисяч школярів.

Значна увага приділяється відпочинку та оздоровленню особливих категорій дітей. Зокрема, оздоровчими послугами охоплено майже 94% всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, понад 44% всіх дітей-інвалідів.

— Здоров’я дітей — це скарб, який треба усіма силами оберігати. Ми зосереджуємо максимум уваги саме на літньому відпочинку та оздоровленню школярів. Необхідно забезпечити якомога комфортніші умови їх перебування в закладах оздоровлення та відпочинку, — наголошує голова облдержадміністрації Володимир Івашко.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА