back

Голова облдержадміністрації взяв участь у селекторній нараді під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України

12-11-2010 | 15:20

12 листопада Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв провів селекторну нараду з керівниками областей стосовно розрахунків за енергоносії.

Він наголосив на персональній відповідальності голів облдержадміністрацій перед людьми за тепло та світло у їх оселях, за стабільну роботу підприємств, які забезпечують життєздатність населених пунктів і країни в цілому. Одним з головних завдань визначено ліквідацію заборгованості і своєчасну оплату споживачів усіх рівнів за використані енергоресурси. Андрій Клюєв заявив, що алгоритм роботи з боржниками необхідно змінювати.

За його словами, станом на 1 листопада 2010 р. НАК «Нафтогаз України» реалізувала 35 млрд. куб. м природного газу на 52 млрд. грн., а в оплату надійшло лише близько 45 млрд. «Загальна заборгованість за газ становить – 14 млрд. грн., в тому числі за поточний рік – 6,5 млрд. грн.», - повідомив Андрій Клюєв.

Він підкреслив, що у деяких областях заборгованість не лише не зменшилася, а навіть збільшилася. У ряді регіонів за неналежне виконання урядових доручень звільнені з посад 12 керівників підприємств теплокомуненерго; відносно трьох заведено кримінальні справи; п’яти керівникам оголошено догани; вжито інших дисциплінарних заходів.

Андрій Клюєв наголосив, що «за кожний відсоток збільшення боргу керівники всіх місцевих рівнів будуть відповідати персонально у Кабінеті Міністрів».

Також Перший віце-прем’єр-міністр України підкреслив, що до початку зими робота комунальних служб має бути налагоджена таким чином, щоб не було нарікань з боку громадян.

Він наголосив, що після початку опалювального сезону виявилося безліч технічних несправностей у системах газо-, тепло- та водопостачання. Особливу увагу необхідно звернути на підготовку аварійних бригад та їх укомплектування особовим складом та технікою, забезпечення їх оперативної роботи.

Перший віце-прем’єр-міністр України звернув увагу голів обласних адміністрацій, а також керівників МНС, Мінжитлокомунгоспу, Мінрегіонбуду, Держгірпромнагляду та НАК «Нафтогазу України» на недостатній рівень перевірок газового обладнання та організації відповідної роз’яснювальної роботи.

Він також доручив організувати рейдові перевірки утримання підвалів і технічних поверхів у житловому фонді та об’єктах соціальної сфери з метою недопущення порушень техніки безпеки при зберіганні вибухонебезпечних речовин. Перший віце-премєр-міністр України Андрій Клюєв доручив всім головам обласних держадміністрацій протягом тижня виправити ситуацію з відкриттям рахунків із спеціальним режимом використання для покращення розрахунків за спожитий природний газ.

Станом на 1 листопада 2010 року загальна кількість відкритих спеціальних рахунків становить 85% від загальної кількості підприємств, які повинні відкрити такі рахунки.



За інформацією Урядового порталу
та прес-служби облдержадміністрації