back

Залучення транспортних засобів під час мобілізаційних заходів

13-08-2014 | 13:52

13 серпня на засіданні Координаційної ради по організації пасажирських перевезень розглянуто можливості залучення транспортних засобів під час мобілізаційних заходів.

У засіданні взяли участь перевізники, представники структурних підрозділів ОДА, обласного військового комісаріату та громадськості.

— До сьогодні мобілізованих на навчання доправляли за допомогою приватного транспорту, — розповідає директор Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА Петро Головач.— Це надзвичайно дорого, адже за кожен кілометр доводилося сплачувати у середньому до 15 гривень.

Подібні рейси 12 перевізників області здійснювали самостійно. Саме у такий спосіб мобілізовані доставлялись до військово-навчальних центрів по всій країні.

— Військовий комісаріат має запас дизпалива — близько 2-х тонн, — зазначив начальник Чернігівського гарнізону, обласний військовий комісар Костянтин Нікулін. — Ми готові виділити його для перевізників на договірній основі. Потреба у паливі та інші витрати на кожен рейс розглядатимуться в індивідуальному порядку.

Відповідальними за залучення транспортних засобів для мобілізаційних заходів є Департамент житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури, Департамент фінансів ОДА, а також військовий комісаріат області.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА