back

Міліція вилучила у селянки канабісу на півмільйона гривень

13-08-2014 | 12:54

20 кілограмів подрібненої коноплі вилучили в помешканні 72-річної бабусі працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Козелецького РВ УМВС в Чернігівській області. Це відбулося під час операції «Мак-2014».

Пенсіонерка, незважаючи на свій поважний вік, чотири роки тому вже мала проблеми із законом через вирощування конопель на присадибній ділянці.

Тож коли до чергової частини надійшла інформація від громадян, що у дворі та на городі господині височіють двометрові заборонені рослини, правоохоронці вже знали за якою адресою їхати.

— Слідчо-оперативна група виявила подрібнену коноплю на горищах гаража та сараю. Обшук проводився з письмового дозволу господарки, — каже начальник Козелецького РВ УМВС полковник міліції Анатолій Семикопний.— Тут же сушилися і цілі рослини, які потім подрібнювалися за допомогою м’ясорубки.

Старенька запевняла, що вирощує зілля для чаю та припарки на суглоби. Та промовистим є те, що, незважаючи на безлад у дворі, рослини конопель були ретельно оброблені.

Куди насправді потім дівалася висушена і подрібнена «травка» наразі встановлює слідство. Вилучені 20 кілограмів канабісу за цінами «чорного ринку» коштують майже півмільйона гривень. Вилучені коноплі направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в Чернігівській області.

Наразі, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За цей злочин передбачено штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років. Можливий арешт до шести місяців або обмеженням чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Зважаючи на те, що жінка потрапляє в поле зору правоохоронців не вперше, провадження може бути перекваліфіковане за частиною 3 статті 309 Кримінального кодексу України. Це вже — позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Триває досудове розслідування.



За інформацією
СЗГ УМВС України
в Чернігівській області