back

Костянтин Лубенцов: Збереження і відтворення водних ресурсів – спільна справа водогосподарників, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також жителів області

13-08-2014 | 11:19

12 серпня заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Костянтин Лубенцов провів робочу зустріч з колективом Деснянського басейнового управління водних ресурсів. Крім того, було здійснено спільний виїзд для огляду гідротехнічних споруд на осушувальних системах «Кучинівка» та «Шкробово» у Щорському районі, а також «Турчанка» у Корюківському.

— Чернігівська область добре забезпечена водними ресурсами, — каже заступник голови облдержадміністрації, — Та всі ці ресурси необхідно використовувати ощадливо.

У ході зустрічі начальник Деснянського басейнового управління Сергій Нагалюк розповів про основні завдання та напрямки роботи підрозділу. У першу чергу, це моніторинг за переформуванням берегів великих та середніх річок області і їх укріплення. Зокрема, Десна – одна з небагатьох рівнинних річок України, яка має значну швидкість течії і, як наслідок, надзвичайно високу схильність до розмиву суходолу.

З метою підвищення рівня екологічної свідомості громадян діє інформаційно-дорадчий центр басейнового управління. Один з аспектів роботи центру — співпраця з громадськими, науковими та державними установами.

— Збереження і відтворення водних ресурсів – спільна справа водогосподарників, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також жителів області, — підсумовуючи зустріч, зазначив Костянтин Лубенцов.



За інформацією
Деснянського басейнового
управління водних ресурсів