back

Мама випиває - дитина страждає

12-08-2014 | 17:14

Співробітники сектору кримінальної міліції у справах дітей Чернігівського міськвідділу повернули батькам 3-річного хлопчика, який майже всю ніч блукав вулицями міста.

— Близько п’ятої ранку до міськвідділу зателефонувала жінка, яка повідомила, що біля паркового масиву по вулиці Савчука блукає дитина та голосно плаче, —розповідає начальник Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута. — Прибулий на місце наряд міліції побачив босоногу дитину. На ній була одягнута лише футболка та шорти. Ніжки зчесані та подерті до крові.

Патрульні передали хлопчика співробітникам сектору кримінальної міліції у справах дітей. Вони почали з’ясовувати, як дитина опинилася сама на вулиці та де її батьки. До чергової частини заяв про зникнення малолітнього не надходило. Окрім того, хлопчик міг назвати тільки своє ім’я та ім’я матері. Правоохоронці намагалися хоч якимось чином допомогти малюку згадати свою домівку. Вони посадили дитину в патрульну машину і рушили вулицями того району, де її знайшли. Та це не дало позитивних результатів.

Тільки близько дев’ятої ранку до міліції звернулася горе-мати. Як потім з’ясували правоохоронці, 35-річна жінка, відправивши на роботу чоловіка, вирішила завітати до сусідки «на каву». Випито було стільки, що амбре цієї «кави» відчувалося за кілька метрів навіть на ранок наступного дня.

Тож доки мати відпочивала у сусідки, дитина вийшла на вулицю і пішла шукати своїх батьків. Співробітникам міліції хлопчик увесь час повторював, що мама і тато на роботі.

Володимир Рапута повідомив, що за даним фактом проводиться перевірка. Стосовно горе-матері складено адміністративні матеріали за частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей). Це тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


За інформацією
СЗГ УМВС України
в Чернігівській області