back

Наталія Білоус взяла участь у конференції Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців

23-12-2010 | 12:51

22 грудня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус взяла участь у V конференції Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців, на якій було підсумовано зроблене, визначено цілі і завдання на майбутнє.

Підбиваючи підсумки, голова правління ЧОООР Микола Михалевич зазначив, що на початку 2010 року відбулося своєрідне відродження об’єднання, тому протягом року йшла копітка організаційна робота – створення та структурування організацій.

Він також відмітив, що 85 представників організації представляють інтереси роботодавців в дорадчих органах різних рівнів. Зокрема, вони активно долучилися до обговорення проекту Податкового кодексу та надали свої пропозиції.

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус, виступаючи перед присутніми, зазначила, що сьогодні зміст соціального діалогу змінився і розширився, завдяки чому у влади з’явилася можливість приділяти більше уваги вивченню інтересів різних соціальних груп при прийнятті рішень, встановленні стратегічних цілей і розробленні економічних та соціальних програм – від загальнодержавних до рівня окремого підприємства.

У дорадчих органах облдержадміністрації забезпечено представництво громадських організацій для більш повного та розширеного кола обговорення соціально значущих питань. Роботодавці та профспілки забезпечують своє представництво на засіданнях колегії облдержадміністрації.

Забезпечення зайнятості населення та трудових прав і гарантій найманих працівників – це сфера спільних інтересів влади, профспілок і організацій роботодавців, і належить вирішувати ці питання у взаємодії державних і громадських інституцій. Чільне місце в цьому займає створена на паритетних засадах обласна тристороння соціально-економічна рада, яка шляхом узгоджених позицій сторін готовить рекомендації з економічних, трудових та соціальних питань.

Нещодавно підписано Генеральну угоду, яка соціально орієнтована та містить принципово нові положення, спрямовані на реформування системи оплати праці. Тож перед соціальними партнерами ставляться серйозні завдання, виконання яких потребуватиме злагоджених дій.

„Облдержадміністрація завжди відкрита для слушних пропозицій і налаштована на співпрацю, адже успіх – у єдності,” – наголосила на завершення Наталія Білоус.

Про партнерські взаємовідносини говорив і голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Микола Богдан.





Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації