back

Велике свято жнив

12-08-2014 | 09:03

Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка та заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов 9 серпня відвідали масові заходи під назвою «Жнива - шлях від зернинки до хлібинки та всі пригоди, що з цим пов’язані».

Третій рік поспіль захід проводився на території с. Обірки Матіївської сільської ради Бахмацького району. Ініціатором свята є громадська організація «Зелене плем’я».

Площа населеного пункту Обірки – 10 гектарів, на якій проживає 5 осіб та знаходиться 3 жилі двори. Та це не завадило організувати цікаве і повчальне дійство, з метою розповсюдження нашої хліборобської культури та популяризації сільського зеленого туризму.

Учасники свята вчилися жати серпами, вибивати ціпами, молоти у ручних жорнах та пекти хліб в печах. Усе це відбувалося під керівництвом славетних старожилів мистецького хутора Обірок. Дружня робота на свіжому повітрі з піснями, з посмішками, а також її маленький результат – хлібина в руках – об’єднує і дарує силу віри.

Окрім того, всі дійства, переплетені стародавніми українськими традиціями виробництва хліба супроводжувалися насиченою мистецькою програмою.



За інформацією
Департаменту агропромислового
розвитку облдержадміністрації