back

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

22-09-2010 | 16:17

22 вересня в обласній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Станіслава Прокопенка відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Про ситуацію з погашенням боргів із заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях області станом на 1 вересня 2010 року присутнім розповів заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Іван Богуш. Він поінформував про стан виконання протокольних доручень двох останніх засідань, де були розглянуті звіти найбільш проблемних підприємств-боржників міст Чернігова, Ніжина, Прилук та Прилуцького району, а саме: по м. Ніжину та Прилуцькому району графік погашення заборгованості виконано, проте по мм. Чернігів та Прилуки зазначений графік, сьогодні залишається, на жаль, невиконаним.

Опираючись на дані моніторингу, Іван Богуш зазначив, що загальна сума заборгованості найманим працівникам підприємств області у серпні ц.р. скоротилася на 3,4 млн грн або на 11,3 % і на 01.09.2010 становила 27,0 млн грн.

Завдяки вжитим заходам, порівняно з 1 червня ц.р. загальна сума заборгованості в області скоротилася на 8,7 млн грн або на 24,4 %, однак це становить лише 65,0 % від завдання, визначеного розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2010 р. № 1609-р «Про затвердження плану невідкладних Заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати», згідно з яким загальна сума заборгованості по області на 1 вересня повинна була становити 22,3 млн грн, тобто на 4,7 млн грн менше, ніж сьогодні по області.

Керівники найбільш проблемних підприємств-боржників Чернігова та Прилук, а також Бахмацького району поінформували про проблеми, що існують на підприємствах, та окреслили можливі шляхи прискорення погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Про стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах області, стосовно яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, та заходи, які вживаються щодо покращання ситуації членам комісії розповів завідувач обласного сектору з питань банкрутства Анатолій Рідзель.

За результатами засідання були надані відповідні доручення головам тимчасових районних та міських комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також керівникам найбільш проблемних підприємств-боржників області.

Головне управління праці та
соціального захисту населення облдержадміністрації