back

До дня працівників харчової промисловості

15-10-2010 | 09:03

17 жовтня своє професійне свято відзначать працівники харчової промисловості. Напередодні кращих представників галузі привітали та вручили відзнаки керівники області.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко у своєму вітанні, зокрема, зазначив, що сьогодні переробна галузь області представляє собою потужний виробничий комплекс, який налічує близько сотні великих та малих підприємств. Річний обсяг реалізації їхньої продукції складає понад чотири з половиною мільярди гривень. Крім того, переробкою сільськогосподарської продукції в районах займається понад чотириста малих суб’єктів господарювання.

Працівники харчової промисловості Чернігівщини забезпечують 10% загальнодержавного виробництва пива, 9% макаронних виробів, майже 7% сирів, понад 6% вершкового масла. Вироблена ними продукція споживається не лише у більшості регіонів нашої держави, а й постачається у тридцять дві країни світу.

«Переконливим доказом успішності вашої роботи є показовий факт – українські споживачі все більше надають перевагу продуктам власного виробництва», - звернувся до присутніх керівник області, додавши, що питома вага вітчизняної продукції в загальному обсязі реалізації харчових продуктів на внутрішньому ринку за останні роки відчутно зросла і становить понад 90%.

У переддень професійного свята Володимир Хоменко висловив побажання працівникам харчової промисловості не зупинялися на досягнутому, докладали максимум зусиль для нарощування виробництва, оновлення асортименту та досягнення кращих світових стандартів.





Прес-служба облдержадміністрації