back

Розмова про новий законопроект щодо порядку продажу права оренди на землю

08-08-2014 | 14:54

Землеупорядники та аграрії області обговорили законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення».

Сьогодні, 8 серпня, Головне управління Держземагентства України у Чернігівській області провело засідання «круглого столу», з метою широкомасштабного та публічного обговорення зазначеного законопроекту.

Серед присутніх — представники центрального апарату Держземагентсва України та Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, керівники Головного управління Держземагентства України у Чернігівській області та його територіальних підрозділів, а також керівники територіальних підрозділів АПР, райдержадміністрацій та сільськогосподарських підприємств.

Під час засідання учасники обговорили мету, завдання та результати земельної реформи. Було розглянуто позитивні та негативні сторони орендних відносин на прикладі області.

— Відсутність дієвого механізму продажу права оренди на земельну ділянку має невтішні наслідки, — каже представник центрального апарату Держземагенства України Олександр Краснолуцький. — Зокрема, це додаткові витрати, зниження інвестиційної привабливості. Та найстрашніше — споживче ставлення до землі, виснаження її.

Детальніше ознайомитися із законопроектом можна на сайті Держземагенства України або за посиланням http://land.gov.ua/zakonotvorcha-diialnist/633.html?view=normativeact.

Також, заслухано звіт голови Державного агентства земельних ресурсів України за результатами «ста днів» діяльності. Цей звіт було виголошено представником зазначеної структури.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА