back

Голова облдержадміністрації вимагає взяти під особисте шефство родини, де є загиблі чи поранені під час проведення АТО

08-08-2014 | 13:27

Відпрацювати усі проблемні питання щодо соціального захисту та всебічної допомоги родинам військовослужбовців, які загинули під час АТО. Таку вимогу перед керівниками міст і районів на виконання завдань Президента України поставив голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

Згідно з дорученням очільника області, голови РДА та міські голови мають володіти повною інформацією щодо поіменних списків мобілізованих, поранених та загиблих, а також мобілізувати усі сили та ресурси на підтримку їх сімей.

Зокрема, представники влади на місцях мають організувати та контролювати роботу щодо медичного забезпечення, санітарно-курортного лікування, влаштування дітей до навчальних та оздоровчих закладів.

Особливу увагу слід приділити призначенню житлових субсидій таким родинам або ж, при можливості, звільнення їх від сплати за житлово-комунальні послуги.

На постійному контролі залишається вирішення питань господарсько-побутового та сільськогосподарського напрямків, сплати кредитних зобов’язань тощо.

Вимагаю встановити жорсткий контроль за виконанням функціональних обов’язків керівниками всіх служб та установ, які мають надавати першочергову допомогу сім’ям у разі потреби. По кожному напрямку має бути відпрацьований список сімей та тих проблем, які потребують вирішення. Ми у великому боргу перед загиблими, тож маємо продемонструвати всією громадою увагу та повагу родинам тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України, - підкреслює Володимир Івашко.


Прес-служба облдержадміністрації