back

На Чернігівщині збільшується кількість сміттєзвалищ

08-08-2014 | 09:22

У 2014 році в області з’явилося 37 місць видалення відходів. На сьогодні у реєстр включено 407 об'єктів. Із них — 348 сміттєзвалищ та 14 — полігонів твердих побутових відходів.

Відповідно до Закону України, з метою повного обліку та опису місць видалення відходів (далі — МВВ), Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації ведеться їх реєстрація.

Для прискорення паспортизації МВВ відбуваються наради та семінари для голів сільських рад. На них обговорюються питання щодо включення до реєстру місць видалення відходів. Проводиться інструктаж безпечної експлуатації сміттєзвалищ та полігонів. А також детально роз’яснюється зміст та система складання паспортів.

Найбільший показник реєстрації МВВ у Бобровицькому, Борзнянському, Городнянському, Ічнянському, Коропському, Корюківському, Ріпкинському, Талалаївському, Чернігівському та Щорському районах.

Почали оформляти відповідні документи і в Менському та Ніжинському районах. Варто зазначити, що до сьогодні там не паспортизовано жодного об'єкта.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації