back

Володимир Івашко: Будівельники Чернігівщини мають достатні потужності для реалізації важливих соціальних завдань економічного розвитку області

07-08-2014 | 12:00

Таку думку голова обласної державної адміністрації висловив під час урочистостей з нагоди Дня будівельника. Відзначаючи важливість цієї професії, очільник області зауважив, що жодна інша професійна діяльність не може повноцінно реалізуватися, допоки руки будівельника не створять для цього належні умови.

Як свідчать результати першого півріччя поточного року, позитивні тенденції у будівельній галузі зберігаються. Обсяг виконаних будівельних робіт в області склав 245,5 мільйонів гривень, що на 139 % більше відповідного періоду 2013 року. За темпами росту область знаходиться на 2 місці в Україні.

Найбільші обсяги робіт будівельники області виконали на будівництві житла, будівництві та реконструкції об’єктів сільськогосподарського призначення, облаштуванні свердловин для видобутку нафти, будівництві та капітальному ремонті газопроводів.

94,8% загального обсягу будівництва виконано підприємствами Чернігова, Ніжина та Прилук. У сфері розвитку житлового будівництва введено в експлуатацію більше 36 тис.м2 житла, у тому числі 4 багатоквартирні житлові будинки площею 17 тис.м2.

А до кінця 2014 року планується ввести в експлуатацію більше 160 тис.м2 житла.

Лідерами будівельної галузі в області є Чернігівське ДП «Укрсівербуд», Ніжинське ТОВ «Північно-Український будівельний альянс», Прилуцьке ПП «Трансвіт», Чернігівське ТОВ «Житлобудсервіс», Прилуцьке управління бурових робіт, Прилуцьке НГВУ «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта».

Через військові дії на сході країни призупинено фінансування основних програм по будівництву. Але обласна державна адміністрація продовжує співпрацювати з центральними органами виконавчої влади для нових позитивних тенденцій розвитку галузі, - наголосив Володимир Івашко.

З професійним святом будівельників також привітав голова обласної ради Микола Звєрєв.


Прес-служба облдержадміністрації