back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у виїзному засіданні Ради регіонів України

09-09-2010 | 13:27

Під головуванням Президента України Віктора Януковича у місті Буча Київської області пройшло чергове виїзне засідання Ради регіонів України.

На порядку денному питання про стан підготовки бюджету України на 2011 рік та врахування регіональних аспектів під час його формування; забезпечення належної організації та проведення 31 жовтня 2010 року чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів; підсумки виконання Указу Президента про рішення РНБОУ щодо невідкладних заходів із запобігання пожежній небезпеці в Україні; питання організації шефства територіальних громад, областей, Криму, міст Києва та Севастополя над Збройними Силами України.

Говорячи про важливість проведення в Україні 31 жовтня чесних та прозорих місцевих виборів, Президент зазначив: “Це питання вкрай важливе з політичної точки зору, з точки зору демократичного розвитку нашої країни. На нашій совісті і відповідальності – проведення чесних та прозорих виборів”.

“Немає більш зацікавленої людини в тому, щоб це так сталося, ніж Президент України. А ви – мої однодумці”, – підкреслив Віктор Янукович, звертаючись до присутніх.

Глава держави висловив переконання, що проведення гідних виборів стане черговим кроком до розбудови демократії в Україні.

Віктор Янукович упевнений, що сьогодні влада має достатньо сил та підтримки громадян, щоб забезпечити проведення чесних та прозорих місцевих виборів.

Президент також особливо наголосив на важливості об’єднання країни після виборів 31 жовтня.

Він також акцентував увагу на необхідності забезпечити автоматичне відшкодування ПДВ сумлінним платникам податків. Глава держави наголосив на неприпустимості нецільового використання бюджетних коштів: вони у жодному разі не повинні розпорошуватися. Натомість йдеться про їх концентрацію та скеровування по найважливіших напрямках.

Віктор Янукович підкреслив, що Державний бюджет–2011 має бути прийнятий вже на основі нового Податкового кодексу. Президент висловив упевненість, що незважаючи на численні недоліки, які є в існуючому проекті цього документу, дискусія, що відбулася з даного питання у суспільстві, має бути перенесена у парламент та завершитися прийняттям Кодексу.

За інформацією офіційного сайту Президента України