back

Фітосанітарній службі області не вистачає обладнання

06-08-2014 | 16:20

6 серпня заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов та директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Савченко ознайомились з роботою фітосанітарної служби області (включає Державну фітосанітарну інспекцією та державну установу «Чернігівська обласна фітосанітарна лабораторія»).

У ході зустрічі було вивчено стан діяльності інспекції та лабораторії, встановлено основні напрямки діяльності. Визначені головні проблеми та шляхи їх вирішення. Зокрема, підкреслена важливість роботи служби по захисту рослинного ресурсу регіону від небезпечних шкідливих організмів. Адже це безпосередньо впливає на продовольчу безпеку країни.

Актуальним залишається питання обслуговування експортних партій сільськогосподарської та іншої рослинної продукції. А також надання якісних послуг зацікавленим бізнесовим структурам за оптимальними та прозорими регламентами.

Начальник фітосанітарної інспекції Володимир Яременко та директор фітосанітарної лабораторії Микола Крупеник доповіли про діяльність служби та фітосанітарний стан області.

Враховуючи зобов’язання держави в рамках СОТ та інших міжнародних організацій, основна діяльність служби регламентована відповідно міжнародним фітосанітарним стандартам.

Залишається проблема комплектації лабораторії. Зокрема, необхідне обладнання для проведення експертиз сучасними методами діагностики. Є потреба і в забезпеченні тест-системами та іншими витратними матеріалами. Такий дефіцит не дозволяє перевіряти рослинні матеріали на вміст ГМО.



За інформацією
Державної фітосанітарної
інспекції області