back

Заборгованість перед селянами скорочено в чотири рази

28-10-2010 | 15:39

Заборгованість із заробітної плати в аграрному секторі Чернігівщини з початку року зменшилась у чотири рази. Про це повідомили на обласній нараді з питань виконання програми соціально-економічного розвитку аграрного сектору та стану розрахунків із заробітної плати, яка відбулась 28 жовтня в Чернігові.

Як було зазначено, на початок 2010 року заборгованість перед аграріями області складала 1 мільйон 850 тисяч гривень, проте за дев’ять місяців її вдалось скоротити у 4,3 рази — на початок жовтня заборгованість становила майже 435 тисяч грн.

Стосовно виконання програми соціально-економічного розвитку було зазначено, що літня посуха відобразилась на показниках виробництва валової продукції рослинництва, натомість, валове виробництво продукції тваринництв в сільськогосподарських підприємствах збереглось на рівні відповідного періоду минулого року.

Зокрема, зростання валового виробництва відбулось в сільськогосподарських підприємствах восьми районів, з них найбільше в Талалаївському — на 12,7%, Прилуцькому — 3,2%, Варвинському — 2,2%, Бобровицькому — 2% та Борзнянському районі — 1,4%.

Лідери зі зменшення виробництва — це Менський (29,4%), Сосницький (24,3%), Ічнянський (13,9%), Коропський (13,8%) та Городнянський (11,0%) райони.

На обласній нараді також було обговорено питання про перспективи співпраці з білорусами. Начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, відповідно до розпорядження голови ОДА, отримали доручення підготувати списки підприємств області, готових до плідної співпраці з білоруськими колегами. Під час зустрічі неодноразово наголошувалося на готовності Республіки Білорусь до будь-яких форм партнерства з чернігівськими аграріями.

Заступник голови облдержадміністрації з аграрних питань Олександр Шанойло, який брав участь в нараді, поставив аграрному активу області завдання щодо виконання дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, в якому одним з обов’язкових пунктів є пункт про «проведення заходів зі збільшення поголів’я великої рогатої худоби в регіоні протягом найближчого періоду».