back

Літня школо, до побачення! До зустрічі у 2015 році!

06-08-2014 | 11:40

1 серпня відбулось урочисте закриття обласної літньої школи для обдарованої та талановитої молоді Чернігівщини. На свято творчості та інтелекту завітали ідейні натхненники та ініціатори проекту: начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, директор ПНЗ «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій» Петро Степовик, директор КЗ «Чернігівська станція юних натуралістів» Людмила Трегубова та директор обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Дмитро Кравченко.

Креативні слухачі школи підготували для гостей свята яскравий концерт, поділилися власними враженнями від перебування в літній школі та вручили присутнім на згадку про незабутні миті літнього відпочинку 2014 року подарунки, виготовлені власноруч у техніці квілінгу й оригамі.

Діти дружньо підтримали ідею проведення літньої школи, адже перебування у закладі було справді насиченим і дало змогу дітям не тільки відпочити та набратись сил перед новим навчальним роком, а й надихнуло їх на нові наукові і творчі перемоги. Для 80 учасників школи протягом тематичних змін було проведено ряд лекцій, практичних занять, наукових дискусій, зустрічей з провідними науковцями, «круглих столів». Школярі з цікавістю досліджували флору і фауну області, готували творчі роботи, створювали технічні проекти, вивчали історичне минуле і сьогодення рідного краю.

Юні інтелектуали стали активними учасниками різноманітних ігор, квестів, марафонів, творчих конкурсів, спортивних змагань. Під час відпочинку майбутні науковці побували на святі дружби у позаміському оздоровчому таборі «Зміна», де оздоровлюються вихованці інтернатних закладів. Діти взяли участь у святковій програмі, яка проходила під патріотичним гаслом «За єдину Україну». Досягати високих результатів учасники школи навчалися у грі «Віват, інтелект!». Між командами було проведено змагання-бої за олімпійською системою, під час яких юні розумники і розумниці продемонстрували високий рівень ерудиції, уміння нестандартно та образно мислити, чітко і злагоджено працювати в команді.

Під час перебування у літній школі діти отримали позитивні враження, поринули в океан цікавої та корисної інформації і нових знань, знайшли нових друзів і однодумців. Школярі побували в різних куточках мальовничої Чернігівщини: від Замкової гори в Любечі до партизанського Лісограда, від загадкових Антонієвих печер до святинь Новгород-Сіверської землі, пройшлися Шевченковими стежками в садибі Лизогубів, помилувалися красою літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського, перенеслися в далеке минуле та відчули себе справжнімидослідниками, побувавши на археологічних розкопках.

Дві зміни промайнули дуже швидко. Юні інтелектуали знайшли нових товаришів, деякі з них обрали майбутню життєву дорогу, а хтось уже збирається в літню школу на наступний рік.


За повідомленням
Управління освіти і науки
облдержадміністрації