back

Чернігівські авіамоделісти підкорили небо Словаччини

06-08-2014 | 11:22

Україна взяла участь у Чемпіонаті світу з радіокерованих планерів. Змагання проходили з 10 по 20 липня в місті Мартін (Словаччина).

Національну команду представляли 6 авіамоделістів: троє дорослих і три юніори. Серед них – керівник авіамодельного гуртка Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Олександр Петренко та два його вихованці Олександр Чех і Нікіта Шолом.

Дорослі спортсмени з Чернігівщини за підсумками змагань посіли 40-е і 48-е місце серед 80 учасників. Нікіта Шолом, який входить до складу збірної команди юніорів України, у кваліфікаційних турах продемонстрував вищий пілотаж польоту радіокерованого планеру F3G та вийшов до фіналу з І результатом, а у фіналі посів почесне 3 місце.

Підсумки змагань засвідчили високий рівень підготовки спортсменів збірної команди юніорів України. Залишивши позаду гідних суперників із ПАР, США, Німеччини та Італії, українці вибороли перше командне місце в класі радіокерованих планерів і отримали звання чемпіонів світу та перехідний кубок переможців.

Крім того, напередодні Чемпіонату світу проходив Кубок світу за участю 150 спортсменів з різних країн. Вихованець Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Богдан Єрмак (керівник Олександр Петренко) зайняв почесне 2 місце серед юніорів.


За повідомленням
Управління освіти і науки
облдержадміністрації