back

Промисловість міста працює

05-08-2014 | 16:16

За перше півріччя 2014 року підприємства міста реалізували промислову продукцію на суму майже 3 млрд.грн. Це складає 36,9% від загального показника області.

Більше половини всього товару збули підприємства переробної промисловості. Найвищий показник збуту — майже 30% — має харчова галузь, 8,3% — у машинобудування, не враховуючи ремонту та монтажу машин і устаткування. Товари текстильного виробництва — 4,6%, неметалеві матеріали — близько 4%. Обсяг реалізації в розрахунку на 1 особу склав майже 10 тис.грн. По області цей показник дещо нижчий — 7,3 тис.грн.

Найбільше з Чернігівщини експортують продукцію машинобудування. За межі України також реалізовують товар текстильного та харчового виробництва. Загальна сума проданого за кордон становить майже 335 млн.грн.

Порівняно із січнем–червнем 2013 року, в місті зросло виготовлення окремих видів швейних виробів, паперу, керамічної невогнетривкої цегли, вогнегасників, світлофорів, автобусів, меблів. Менше – вовняних тканин, щитового паркету, ящикових піддонів, ручних інструментів, фільтрувальних або очищувальних машин і апаратів для рідин, елементів збірних конструкцій для будівництва.

Відбулися зміни у технологічних процесах харчової галузі. Зокрема, м'ясо великої рогатої худоби все частіше охолоджують, а не заморожують.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації