back

Чернігівщина засипле зерно в регіональний запас до 1 вересня

05-08-2014 | 14:25

Чернігівщина завершує збір ранніх зернових культур. Одночасно в регіоні триває формування регіональних ресурсів продовольчого зерна.

Потреба області в продовольчому зерні для виробництва хліба та хлібобулочних виробів на 2014-2015 маркетинговий рік складає 53,7 тисяч тонн, з них пшениці – 41,3 тисяч тонн, жита – 12,4 тисяч тонн.


На сьогодні в області сформований запас обсягом 3,7 тисяч тонн, або 27,3% доведеного планового завдання. У повному обсязі сформували запас Бобровицький, Куликівський, Менський, Новгород-Сіверський, Сосницький райони, міста Ніжин та Прилуки.

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Володимира Івашка районам та містам області доведені обсяги по формуванню тримісячного незнижувального запасу продовольчого зерна. Ця робота має бути завершена до 1 вересня поточного року.

Цей запас ми формуємо заздалегідь, аби протягом 2014-2015 маркетингового року ціни на хліб в області були стабільними. У першу чергу, це питання продовольчої безпеки жителів області, за яке відповідає влада на місцях. Тому міста і райони мають приділити максимальну увагу залученню всіх можливих ресурсів для створення необхідного продовольчого резерву, — підкреслює Володимир Івашко.


Прес-служба облдержадміністрації