back

Святкування 67-ї річниці визволення Чернігівщини

21-09-2010 | 15:08

21 вересня з нагоди 67-ї річниці визволення Чернігова від фашистських загарбників керівники області та міста, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники громадських організацій та мешканці Чернігова поклали квіти у сквері ім. М.Попудренка та урочистою ходою рушили до Меморіалу Слави на Болдиній горі, де відбувся мітинг-реквієм.

З Днем визволення присутніх привітали Чернігівський міський голова Олександр Соколов та голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Голова облдержадміністрації зачитав присутнім привітання Президента України Віктора Януковича з нагоди свята.

У вітальному слові керівник області звернувся зі словами вдячності і шани до земляків, які чотири довгих роки – на фронті і в тилу – всіма силами наближали світлу мить перемоги над ворогом.

Під час Великої Вітчизняної Чернігівщина зазнала значних руйнувань – внаслідок каральних операцій окупантів дощенту було спалено 21 село та місто Корюківку. 742 дні тривала окупація Чернігова. Але проти варварських дій загарбників на боротьбу піднялися жителі міста і області.

«Час невблаганний… Рідшають лави ветеранів війни. Але ніколи не згасне в наших серцях пам'ять про подвиг тих солдатів, які віддали своє життя за свободу рідної землі, за наше мирне сьогодення і щасливе майбутнє», - наголосив Володимир Хоменко.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що піклування про рятівників нашої Вітчизни є святим обов’язком нашої держави, всього суспільства, кожного громадянина.

«Розбудовуючи нову країну, реалізуючи обласну народну програму «Будуємо нову Чернігівщину разом з Президентом», будемо приділяти постійну увагу ветеранам війни, старатися покращувати їхній добробут, зігрівати серця теплом і турботою»- зазначив голова облдержадміністрації.

Вшанування воїнів-визволителів завершилося покладанням квітів до вічного вогню.

















Прес-служба облдержадміністрації