back

Голова облдержадміністрації зустрівся з призерками міжнародних змагань

28-10-2010 | 16:14

28 жовтня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зустрівся зі спортсменками-призерами міжнародних змагань Аліною Бойковою, Наталією Смаль та їх тренером Анатолієм Маркіним.

Керівник області присітав спортсменок з перемогою – адже нещодавно Аліна Бойкова стала чемпіонкою світу серед жінок у боротьбі сумо у ваговій категорії до 65 кг, Наталія Смаль – чемпіонкою етапу Кубку світу серед жінок з дзюдо у ваговій категорії до 70 кг. Ці досягнення, за словами Володимира Хоменка, стали закономірним результатом їх багаторічної цілеспрямованої роботи над вдосконаленням спортивної майстерності та наполегливої праці по підготовці спортсменок їхнього наставника, заслуженого тренера України Анатолія Маркіна. До речі, іще три його вихованки – майстри спорту міжнародного класу Марія Буйок, Луїза Гайнутдінова та Оксана Діденко є кандидатами на участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні.

Голова облдержадміністрації наголосив: до Олімпійських ігор залишається лише півтора року, і треба зробити все, щоб забезпечити якісну підготовку та успішні виступи на Олімпійських іграх наших спортсменів.

«Як голова обласної державної адміністрації, член Національного олімпійського комітету України та голова обласного осередку НОК України намагаюся приділяти постійну увагу як питанням підготовки наших спортсменів міжнародного класу, так і поширенню рядів прихильників спорту та здорового способу життя. Щоб олімпійські ідеали ставали життєвими орієнтирами для кожного жителя області, особливо молодого покоління», - зазначив Володимир Хоменко.

Він побажав спортсменкам енергії та бадьорості духу, вдалих стартів та нових перемог, вручив їм відзнаки облдержадміністрації.

Принагідно Володимир Хоменко вручив начальнику обласного центру «Інваспорт» Андрію Литвинцю паспорт снігоходу «Тайга», призначеного для прокладання та підготовки лижних трас.

Він також повідомив, що дбаючи про поліпшення умов тренування спортсменів з особливими потребами, обласна державна адміністрація вишукала можливості виділити кошти для придбання спеціалізованого автомобіля «Фіат» для перевезення спортсменів, що пересуваються на інвалідних візках. Після його доставки автомобіль буде вручено обласному центру «Інваспорт».










Прес-служба облдержадміністрації