back

Володимир Івашко: Порятунок України — у першу чергу справа самих українців

30-07-2014 | 08:05

21 липня Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про часткову мобілізацію». Організаційні заходи по проведенню мобілізації триватимуть на території всієї держави. Жодне місто, жодна область не залишаться осторонь від захисту України.

Голова облдержадміністрації Володимир Івашко переконаний, що звільнити українські землі від терористів та загарбників спроможні лише самі українці.

— У протистоянні сил АТО та терористичних угруповань настає переломний момент — територія, підконтрольна бойовикам, неухильно зменшується, — зазначає голова облдержадміністрації. — Разом з тим провокації, зрежисовані у Кремлі, тривають. Це відчувають українці, це бачить і міжнародна спільнота. Все голосніше лунають вимоги світових лідерів застосувати до агресора найжорсткіші санкції. Та ніяка зовнішня підтримка не буде дієвою, якщо ми самі не постанемо пліч-о-пліч на захист власної держави.

Третя черга часткової мобілізації покликана підтримати обороноздатність України, зміцнити її кордон, збільшити військо для відбиття можливого вторгнення з боку Росії та надати можливість ротації у нині діючих військових підрозділах. Таким чином у бойовий стан по всій країні має бути приведено 15 бойових частин та 44 частини забезпечення потреб оборони.

Голова облдержадміністрації наголосив також, що мобілізація буде проводитись винятково за тими військово-обліковими спеціальностями, яких потребують сили АТО. І кожен мобілізований перед відправкою в зону бойових дій проходитиме не менш як 15-денне навчання на полігонах.

— Варто пам’ятати, що українські військові на Сході країни воюють не за Донеччину чи Луганщину, а за всю Україну. Оскільки якщо агресора не зупинити вчасно, завтра він може зазіхнути і на інші території, — зазначив Володимир Івашко.

Він підкреслив також, що держава вже взяла на себе зобов’язання із належного матеріально-технічного забезпечення свого війська та соціального захисту учасників бойових дій та їх сімей. До кінця серпня бронежилетами IV і вище класу захисту буде забезпечено 100% українських військових. Зростає і рівень оснащеності та озброєння української армії. А всі учасники АТО відповідно до змін, внесених до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», отримають статус учасника бойових дій.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА