back

На шкільному автобусі – до якісної освіти

23-12-2010 | 15:32

Наступний 2011 рік, проголошений згідно з Указом Президента України Віктора Януковича роком освіти та інформаційного суспільства, має стати визначальним для усвідомлення нами ролі освіти і науки у просуванні України до європейської спільноти. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час робочої поїздки до Козелецького району, під час якої він вручив ключі від двох нових шкільних автобусів директорам Олбинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Козелецького міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

«Як зазначив Глава держави, Україні дуже потрібні освічені люди, які будуватимуть нову країну. Тож ми і надалі робитимемо усе можливе задля забезпечення рівного доступу школярів області до отримання якісних освітніх послуг, покращення умов навчання та виховання», - підкреслив керівник області.

Він також повідомив, що обласною державною адміністрацією докладається багато зусиль для забезпечення високої якості освіти, її доступності, модернізації всіх освітніх ланок, підвищення соціального статусу вчителя. Зокрема, підготовлено для затвердження на сесії обласної ради чотири нових програми: розвитку дошкільної освіти, «Забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів області ліцензійними електронними засобами навчального призначення та мультимедійним обладнанням», «Шкільний автобус», розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді. Козелецький район – один з найбільших в області за мережею закладів освіти. За словами Володимира Хоменка, й надалі передбачається реалізація програми забезпечення навчальних закладів району шкільними автобусами.

Перебуваючи у Чернігівському районі, голова облдержадміністрації відвідав Олишівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Він ознайомився з матеріально-технічною базою закладу та вручив ключі від новенького шкільного автобусу директору школи.

Вітаючи учителів, учнів та їх батьків з цією подією Володимир Хоменко сказав: «Відома істина – майбутнє є у тієї держави, яка має не тільки природні ресурси і корисні копалини, а в першу чергу інтелект та освітній рівень її громадян. І тому одне з головних завдань, яке стоїть перед владою, яке ставить Президент України Віктор Янукович – забезпечити навчальний процес таким чином щоб учні, отримавши освіту, далі могли її продовжувати у вищих навчальних закладах і в кінцевому результаті мали такий фах і знання, які б конкурували із світовими своїми однолітками. При цьому велика відповідальність покладається в першу чергу на навчальний процес, як на педагогів так і на навчальну базу. Надання шкільного автобусу, це тільки одна з частин тієї програми, яку ми відпрацьовуємо в області по обладнанню і покращанню освітньої бази».































Прес-служба облдержадміністрації