back

Ніжинці святкують День міста

15-09-2010 | 18:02

15 вересня м. Ніжин святкував День міста. Всі урочистості проходили у Ніжинському українському драматичному театрі імені М.Коцюбинського. З вітальним словом до присутніх у залі звернувся заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Тканко, який зачитав привітання від Президента України Віктора Януковича з нагоди Дня міста:

Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас з Днем міста. Історія старовинного Ніжина – це славний шлях становлення і розвитку, перемог і звершень, культурних досягнень і наукових відкриттів. Ніжин одне з не багатьох міст України, яке зберегло характерні риси свого історичного минулого.

З Ніжином тісно пов’язані імена М.Гоголя, Є.Гребінки, Л.Глібова, О.Лазаревського, Ю. Лисянського, М.Самокиша, О.Богомольця, М.Бернеса та багатьох інших видатних людей. Їхні здобутки – гордість і приклад для нащадків.

Сучасний Ніжин – це місто розвиненої промисловості, важливий транспортний вузол, центр науки та освіти.

У цей день бажаю всім жителям міста міцного здоровя й довголіття, родинного щастя, людської шани і вдячності. Нехай завжди будуть з вами невичерпне натхнення та оптимізм, нехай здійсняться найзаповітніші мрії та сподівання.

В. Янукович

Заступник голови облдержадміністрації вручив ветеранам Почесні грамоти від голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та подякував визволителям міста за відвагу і мужність, героїзм та любов до Батьківщини: «Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто загинув у боях проти нацистських загарбників, боровся за свободу і мир нинішніх поколінь, складаємо глибоку шану всім Вам, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу, хто громив фашистських загарбників у частинах регулярної Червоної Армії, у складі підпільних організацій та партизанських з’єднань, колискою яких була наша рідна Чернігівщина».