back

Станіслав Прокопенко взяв участь у відкритті Ярмарку інноваційних бібліотечних послуг

11-04-2011 | 16:32

11 квітня в Національному центрі “Український дім” (м.Київ) перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко взяв участь у відкритті Ярмарку інноваційних бібліотечних послуг та електронного врядування.

На експозиції представлені понад 35 бібліотек з усієї України, які надають інноваційні послуги населенню. Серед них і Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В.Г. Короленка, яка є учасником програми “Бібліоміст”.

Співорганізаторами Ярмарку стали Міністерство культури України, Українська бібліотечна асоціація, програма «Бібліоміст», Програма сприяння парламенту, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), та Відділ преси, освіти і культури Посольства США в Україні.

На Ярмарку були представлені понад 35 публічних бібліотек України, які презентували широкий спектр інноваційних послуг. Відвідувачі знайомилися з інструментами та ресурсами електронного врядування, які використовують органи місцевого самоврядування, досягненнями на шляху модернізації українських книгозбірень. Відбулось представлення Всеукраїнського соціально-культурного проекту «З книгою в серці» (благодійний фонд «Обдаровані діти – майбутнє України», пройшли презентації, круглі столи та міні-тренінги, присвячені використанню інновацій та новітніх технологій у бібліотеках, перетворенню їх на громадські центри.

На урочистому відкритті ярмарку були присутні заступник міністра культури України В.М. Ліснича, Посол США в Україні Джон Ф.Теффт, директор ініціативи «Глобальні бібліотеки» Фундації Білла і Мелінди Гейтс Дебора Джейкобс, від Чернігівської області – перший заступник голови облдержадміністрації С.М. Прокопенко, начальник головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини ОДА С.М.Мойсієнко, фахівці обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка та семи районних централізованих бібліотечних систем.

За повідомленням головного управління культури,
туризму і охорони культурної спадщини
Чернігівської ОДА