back

Урочистий вечір до Дня визволення Чернігова

20-09-2010 | 18:24

20 вересня в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка пройшов урочистий вечір-концерт «Чернігів – перлина краси і духовності».

З 67-ю річницею визволення Чернігова від фашистських загарбників чернігівців привітали голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

«В ці урочисті дні ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих фронтовиків-чернігівців, складаємо данину шани колишнім підпільникам і партизанам, оборонцям і визволителям рідної землі – усім, хто наближав довгоочікувану перемогу на фронтах і в тилу», - зазначив у своєму виступі Володимир Хоменко.

Він наголосив: з тих доленосних подій ми маємо взяти до уваги важливі уроки, адже визволення Чернігівщини та наступної Великої Перемоги не було би без віри людей у себе, свій народ і свою державу. Без такої віри не було б і стрімкої повоєнної відбудови країни, здійсненої завдяки героїчній самовідданій праці наших ветеранів, які заради кращого майбутнього своїх дітей відновлювали зруйновані міста, зводили мости і заводи, будували житло.

«Не декларації, а діяльна участь у спільній будівничій роботі, не вишукування причин для роз’єднання, а згуртування і консолідація – ось що визначає рівень життєздатності і соціальної спроможності народу, здатності ставити й успішно здійснювати великі завдання.

Це – важливо й потрібно завжди. І особливо – на сучасному етапі, коли країна рухається курсом глибоких реформ та системної модернізації країни, як засвідчив у своєму Посланні до українського народу Президент України Віктор Янукович.

Ми вже маємо позитивні зрушення в економіці, яка є зараз головною сферою будівництва нової країни. І треба зробити все, щоб закріпити їх і примножити, щоб стрілка на терезах не хитнулася назад. Бо відступ, як і на війні, може стати поразкою. А сьогодні нам, як і тоді, потрібна перемога – одна на всіх.

Сьогодні ми будуємо нову країну. І віримо, що нова Україна, нова Чернігівщина стануть гідним продовженням славних перемог, здобутих нашими батьками», - підкреслив керівник області.

Володимир Хоменко також вручив державні нагороди.

Прес-служба облдержадміністрації








Прес-служба облдержадміністрації