back

Обговорено проблемні питання ВАТ „Ніжинсільмаш” та ВАТ „ЧеЗаРа”

27-08-2010 | 12:24

26 серпня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів засідання обласної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств.

Згідно з планом роботи Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, члени обласної робочої групи разом з фахівцями відповідних територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади розглянули ситуацію, яка склалася навколо ВАТ „Ніжинський завод сільськогосподарського машинобудування” щодо приведення статутного фонду товариства до вартості чистих активів, а також обговорили проблемні питання по ВАТ „Чернігівський завод радіоприладів”, у тому числі дії арбітражного керуючого.

За результатами обговорення члени робочої групи затвердили низку рішень, направлених на розв’язання існуючих проблем по обох підприємствах.

Підсумовуючи засідання, Станіслав Прокопенко наголосив: наша основна задача – стабілізувати роботу на обох підприємствах, а також зберегти їх основне профільне виробництво. Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що всі процеси, такі як санація, банкрутство, продаж акцій та інші на зазначених підприємствах мають відбуватись лише згідно з чинним законодавством України, з урахуванням інтересів держави і робітників, що там працюють.

Довідково:

ВАТ „Ніжинсільмаш” – це підприємство засноване у 1926 році на базі механічних майстерень з виготовлення возів, з 1959 року освоєно виробництво машин та обладнання для сільського господарства.

ВАТ „Ніжинсільмаш” є основним в Україні серійним виробником обладнання для птахівництва, водночас обсяго- і бюджетоутворюючим для міста Ніжина підприємством.

ВАТ „Чернігівський завод радіоприладів” (ВАТ „ЧеЗаРа”) – це підприємство створене у 1967 році. У 1994 році перетворено у відкрите акціонерне товариство.

Завод входить до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

ВАТ „ЧеЗаРа” є виробником унікальної спеціальної апаратури для потреб космічної галузі як України, так і Росії, а також відоме виготовленням виробів для міжнародної космічної програми „Морський старт”.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації