back

Захист суверенітету нашої держави має об’єднувати всіх політиків, все суспільство – Президент України

23-07-2014 | 09:06

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з представниками фракцій та груп Верховної Ради, під час якої подякував народним депутатам за підтримку його Указу про часткову мобілізацію та за звернення Парламенту до країн світу з вимогою визнати самопроголошені Донецьку та Луганську народні республіки терористичними організаціями.

Разом з тим, Глава держави піддав критиці тих депутатів, які, за його словами, не підтримали зусилля держави у питаннях, що стосуються захисту її територіальної цілісності та суверенітету. «З одного боку, дійсно вдячний вам за прийняті рішення. З іншого боку, просто шокований тим, що вони пройшли на межі критично малої кількості голосів. Вся країна воює, а 210 народних депутатів вважають, що їм байдужа війна?», - задав питання Глава держави.

Президент вкотре наголосив на важливості консолідації не лише суспільства, а й всіх гілок влади у питаннях оборони країни. «Сьогодні є речі, які мають об’єднувати країну, і я впевнений, що захист суверенітету нашої держави має об’єднувати всіх політиків, незважаючи на те, до якого політичного табору вони належать. Все суспільство має бути єдиним», - підкреслив Петро Порошенко.

Коментуючи звернення до світової спільноти щодо визнання Донецької та Луганської народних республік терористичними організаціями, Петро Порошенко зазначив, що після трагедії, яка сталася в українському небі, це надзвичайно важливе питання. Він висловив сподівання, що країни, чиї громадяни загинули внаслідок теракту проти літака «Малайзійських авіаліній», підтримають Україну в цьому питанні.


Прес-служба Президента України