back

Немає жодних виправдань тим, хто підтримує дії терористів - Президент

21-07-2014 | 14:21

Президент України Петро Порошенко закликає всіх максимально сприяти проведенню роботи міжнародних експертів по вивченню обставин трагедії літака «Малазійських авіаліній».

Глава держави повідомив, що віддав наказ військовим негайно припинити проведення операцій в радіусі 40 кілометрів навколо місця трагедії для того, щоб забезпечити експертам можливість роботи. «Немає жодних виправдань тим, хто підтримує дії терористів», - наголосив Президент.

Петро Порошенко заявив, що терористичні дії мають отримати справедливу оцінку міжнародної спільноти на рівні Ради безпеки ООН.

Президент переконаний в тому, що реакція всього світу буде рішучою. «Так звані «Луганська и Донецька народні республіки» мають бути визнані терористичними організаціями не лише в Україні, а й в усьому світі, і співпраця з ними має називатися допомогою тероризму», - наголосив він.

Глава держави зазначив, що збивши літак, бойовики вчинили три злочини – терористичний акт запуску ракети по цивільному літаку, знущання над тілами загиблих, зокрема, їх переміщення, а також знищення доказів та перешкоджання діяльності не лише українській слідчій комісії, а й міжнародним експертам, які працюють у складі комісії ІСАО.

Президент вкотре наголосив, що представники країн, чиї громадяни постраждали в трагедії літака, запрошені до роботи в комісії для того, щоб здійснити максимально прозоре розслідування обставин трагедії.


Прес-служба Президента України