back

Не втрачати темпів збирання врожаю

21-07-2014 | 09:00

В області тривають жнива. Як проводиться збір ранніх зернових в сільськогосподарських підприємствах Менщини особисто перевірив голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко 19 липня під час відвідування району.

Очільник області побував на полі ДП «Зернятко» с. Жовтневе, ознайомився із ходом збору врожаю в господарстві, оглянув збиральну техніку та поспілкувався з комбайнерами.

Дане господарство має значний зерновий клин у районі. На сьогоднішній день ДП «Зернятко» працює із застосуванням новітніх агротехнологій. На полях сільгосппідприємства працюють 4 зернозбиральні комбайни «Челенджер». Гарний результат цього року дали високорепродуктивні сорти пшениці «Станична», «Чорнява», «Фаворитка», «Смуглянка», «Сонечко» та інші – це по 60-80 ц/га.

Голова облдержадміністрації також ознайомився із побутовими умовами проживання, харчування та відпочинку задіяних на збиранні урожаю працівників.

За інформацією голови Менської районної державної адміністрації Олександра Мисника цьогоріч середня врожайність в окремих господарствах району становить 65 центнерів з гектара. Це дуже непоганий показник. Для проведення жнив в районі достатньо пально-мастильних матеріалів, техніки, а головне працьовитих рук аграріїв.

- На сьогодні наше основне завдання не втрачати темпів збирання врожаю. Максимально використовувати кожну погожу годину, щоб запобігти втраті навіть найменшої його частки та якості, - підкреслив голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації