back

Торгово-промислова палата України та Чернігівська влада співпрацюватимуть задля розвитку підприємництва

18-07-2014 | 15:14

17 липня у Торгово-промисловій палаті України голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко та Президент ТПП України Геннадій Чижиков урочисто підписали Меморандум про співпрацю, спрямовану на поліпшення бізнес-клімату у Чернігівській області.

На переконання очільника області, саме в єдності та порозумінні влади і ділових кіл регіону можливо створити належні умови для розвитку бізнесу.

- Ми підписали не декларацію про наміри, а дієвий документ, в якому чітко прописані напрямки створення сприятливих умов для надходження інвестицій, розвитку взаємовигідних економічних зв'язків українських підприємств і організацій Чернігівської області з зарубіжними партнерами із використанням можливостей Палати, - наголошує очільник області.

Підписання Меморандуму з ТПП України дозволить запровадити механізми збільшення вітчизняного потенціалу експорту продукції, що виробляється на підприємствах області; сприятиме залученню інвестицій в реальний сектор економіки, у тому числі для забезпечення збільшення обсягу експорту вітчизняних товарів і розвитку імпортозамінного виробництва.

Також положеннями цього документу передбачено удосконалення інформаційно-аналітичної підтримки суб'єктів господарювання у сфері інвестиційної діяльності та сприяння інформаційному забезпеченню суб'єктів інвестиційної діяльності у Чернігівській області.

- Від підписання Меморандуму про співпрацю виграє малий та середній бізнес, а регіон отримає новий імпульс у розвитку економіки, нові робочі місця та покращення інвестиційної привабливості, - переконаний Володимир Івашко.


Прес-служба облдержадміністрації