back

Володимир Івашко: Підписання Угоди про співпрацю з Держінвестпроектом дозволить реалізувати інвестиційні та інноваційні проекти в реальному секторі економіки

18-07-2014 | 09:06

17 липня голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко та голова Державного агентства України з інвестицій та управління національними проектами України Сергій Євтушенко підписали Угоду про співробітництво сторін з питань розробки програми конкурентоспроможності області для залучення інвестицій.

Як зауважив Сергій Євтушенко, Чернігівщина є 18-м регіоном, із яким Агентство співпрацюватиме в рамках реалізації національних проектів та стратегії розвитку регіону загалом.

«На сьогодні Чернігівщина – це потужний аграрний центр, в який вкладено понад $ 100 млн інвестицій із 41-ї країни світу. Ми сподіваємося, що їх притік значно збільшиться, якщо в перспективі налагодимо співпрацю в рамках нацпроекту “Індустріальні парки”», – сказав Сергій Євтушенко.

Очільник Агентства також додав, що, зважаючи на близьке розташування Чернігівщини відносно столиці, є можливість розвитку логістики, виробництва товарів широкого вжитку, які завозитимуться до Києва.

Голова облдержадміністрації Володимир Івашко запросив керівництво Держінвестпроекту до Чернігівської області, аби детальніше ознайомитися з інвестиційними можливостями регіону.

За словами очільника області, реалізація основних напрямків Угоди дозволить реалізувати інвестиційні та інноваційні проекти в реальному секторі економіки.

Проаналізувавши стан економіки області, а також зважаючи на наявність багатої сировинної бази та відсутність глибинної переробки, керівництво області визначилося з найбільш перспективними масштабними проектами, в реалізації яких Чернігівщині допомагатиме Держінвестпроект.

Це будівництво сучасного заводу з виробництва скла, комплексу з глибинної переробки деревини, створення підприємства з переробки торфу та виробництва з нього натуральних добрив і біопального, видобуток та переробка бішофіту, а також будівництво цементного заводу.

Держінвестпроект працює на проектній основі, що означає: реалістичність, визначений термін реалізації проектів за кошти приватних інвесторів.

— Ми сподіваємося, що плідна співпраця обласної державної адміністрації та Державного агентства України з інвестицій та управління національними проектами України суттєво вплине на розвиток економіки області, дасть можливість створити нові робочі місця, збільшити внески до бюджетів усіх рівнів та створити позитивний імідж Чернігівської області за межами України, - підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Івашко.



Прес-служба облдержадміністрації